JAK SI CO NEJVÍCE ZJEDNODUŠIT PEČENÍ PSÍCH PAMLSKŮ

U nás na eshopu nabízíme několik druhů podložek na pečení pamlsků.  Každý chce pro svého chlupáče to nejlepší a tak peče. Nejen o  Vánocích pro dvounožce, ale i domácí mňamky bez chemie pro čtyřnožce. Dokonce si myslím, že s větším nadšením a chutí ;-).

 ANO, to také chci, ale nemám čas na pečení.“ Taky to znáte? Co zkusit  dva fígle, jak si to pečení zjednodušit a urychlit a taky jeden super jednoduchý a rychlý recept.

Jednotlivé pamlsky, které vypadají jako sušenky od babičky jsou parádní. Na ty používáme naše pečící podložky. Pamlsky pak vypadají fakt luxusně, ale pokud jste v situaci, kdy opravdu nemáte čas a náladu, dejte těsto jednoduše na celý plech. Ušetříte čas a psovi je to tak nějak jedno ;-).

Doporučuji dodržet pravidlo řezu před pečením nebo v průběhu pečení. Jakmile nandáte těsto na plech, ještě před pečením ho nakrájejte na čtverečky požadované velikosti. Některá těsta jsou lepivá, takže nůž spíše přikládejte a tlačte na něj shora nebo použijte rádýlko. Některá těsta jsou zase tekutější, ta nakrájejte zhruba v půlce procesu pečení.

A proč je dobré to udělat? Nakrájené tvary totiž při pečení hezky zatáhnou okraje. Po upečení prostě čtverečky nalámejte podél nakrájených linií, okraje budou suché a pamlsky vám nebudou špinit kapsu, pokud je nosíte po kapsách.

Kdo peče pamlsky doma tak ví, že díky tomu, že jsou bez chemie, mají krátkou dobu trvanlivosti. Pokud se o ně po upečení vhodně nepostaráte, chytnou během několika dnů plíseň.  Jak z toho ven ? Prostě prodlužte jejich dobu trvanlivosti.

Jednoduše pamlsky po upečení dobře vysušte. Vydrží vám pak bez lednice hezky dlouho ( je odzkoušená dobu trvanlivosti i tři měsíce). A péct jednou za 3 měsíce - to už je sranda ;-)

JAK VYSUŠIT PAMLSKY

Dvě minutky před úplným dopečením pamlsků vypněte troubu a otevřete její dvířka – dejte mezi pootevřená dvířka a troubu třeba utěrku. Nechte plech s pamlsky pomalu vychladnout v teplé troubě. Pootevřenými dvířky bude odcházet vlhkost a pamlsky se budou hezky pomalu vysušovat. Dejte si pozor, ať pamlsky i ve vypnuté troubě nespálíte, trochu je hlídejte a v případě potřeby vyndejte plech a dejte jej zpět až trouba více zchladne.

Pokud chcete mít vysušení stoprocentní, tak je po úplném vychladnutí nechte ještě jeden až dva dny někde v místnosti na vzduchu úplně doschnout. Teprve pak je dejte do krabičky, ale pozor – bez víčka a skladujte je ve špajzu za přístupu vzduchu.

Jestli se vám nechce sušit, prostě vychladlé pamlsky zmrazte. Jednou za pár dnů si vyndejte z mrazáku požadovaný počet kousků a druhý den po rozmražení můžete servírovat :).

JEDNODUCHÝ RECEPT

Základem těchto pamlsků jsou jen tři ingredience – flaštička s dětským příkrmem ( odzkoušeno je Hamé, špenát s mořskou treskou), vločky a vajíčko. Dál už můžete přidat koření, jaké chcete. Já jsem přidala kurkumu a olej, aby byly pamlsky přínosnější pro zdraví našich psích seniorů.

Přesný recept:

1 lahvička dětské výživy /maso-zeleninová/ 200g, 18 vrchovatých lžic vloček /použili jsme ovesné, jemně namleté/, 1 vejce, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 kávová lžička kurkumy, 

Smíchejte všechny ingredience dohromady a dejte na 5 minut do ledničky, aby vločky nasály vlhkost. Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřete těsto v co nejtenčí vrstvě. Po deseti minutách pečení nařežte na čtverečky a vraťte ještě do trouby

Pokud chcete mít těstem zaplněný celý plech, použijte dvojnásobné množství surovin.

Pečeme 15-20 minut, v závislosti na tloušťce těsta v troubě vyhřáté na 180st.

Před podáváním necháme vychladnout. Po vysušení uchovávejte za přístupu vzduchu. Pokud se vám nechce pamlsky vysušovat, zamrazte je nebo je uchovávejte v lednici.

Uf,.......a teď si tak říkáme, zda není ta podložka přeci jen rychlejší a pohodlnější...tak kdyby jste měli stejný pocit, vkládáme na ně odkaz, abychom vám ušetřili čas :-)

https://www.dogcat.cz/pro-zabavu/silikonova-forma-na-psi-pamlsky/

https://www.dogcat.cz/pro-zabavu/velka-silikonova-forma-na-peceni-pamlsku-39x28cm/